Subaru Forester klarar det mesta

by grupptrycket
SUBARU1

Det finns en bil för varje person. Vissa söker en snabb modell, andra en med stort lastutrymme och en tredje letar efter en komfortabel familjebil. En bil som kan möta många olika behov är Subaru Forester. En modern klassiker som finns i många olika utföranden. 

Kort om Subaru Forester:

Märke:Subaru
Modell:Forester
Lanserades först: 1997
Typ: SUV

Subaru Forester – en populär familjemedlem 

För den stora familjen krävs en pålitlig bil. En bil med plats för alla och som säkert förflyttar familjen från punkt A till B. Subaru Forester är just en sådan bil. Sedan lanseringen år 1997 har denna modell varit en trogen familjemedlem hos många över hela jorden. En bil som orkar mycket och rymmer många. För den som dagligen släpar in förskolebarn, vagnar, kanske hundar eller till och med cyklar är en rymlig bil ett måste och detta faktum har Subaru tagit fasta på. 

Många nya versioner av Subaru Forester

Året var som sagt 1997 när denna SUV såg dagens ljus. Att köra en lite högre bil hade blivit modernt i hela världen och många var tacksamma när Subaru släppte nyheten Forester. Den amerikanska marknaden kunde dessutom njuta av en sport-version av den första Subaru Forester-bilen, något resten av världen fick klara sig utan.

Standarden i Subaru Forester var hög redan från början. Bilen var välutrustad och ägaren kunde välja mellan fem växlar eller automat. Publiken tog snabbt bilen till sina hjärtan och kärleken kom med åren att växa. Subaru har släppt nya versioner av sin Forester 2002, 2006, 2008, 2013 och 2019. 

Då fick Subaru Forester problem

Som i alla tillverkningskedjor kan det gå galet ibland. 2019 kom nyheten att Subaru behövde återkalla bilar. Närmare bestämt 2,3 miljoner bilar behövde återkallas. Anledningen var att det fanns risk att silikonångor tog sig in i bromsljuskontakten. Detta skulle i sin tur kunna göra att bromsljusen inte tändes när föraren tryckte på bromspedalen.

Subaru tog självklart allvarligt på detta fel. Släckta bromsljus skulle kunna få hemska olyckor som följd. Bilarna som omfattades av denna återkallelse var Subaru Forester årsmodell 2014-2016, Subaru Imprenza årsmodell 2012-2016 och XV 2012-2017. 

Köp din Subaru Forester begagnad

Utöver denna incident har Subaru Forester varit ganska skonad från problem. Gång på gång har bilen fått lysande betyg i diverse tester. Speciellt bilens dragvikt framhålls ofta. Bilen kan verkligen dra riktigt tungt och är lite av en arbetshäst. Perfekt för den som ofta måste köra med släp och frakta lite tyngre last.

Forester funkar även ytterst fint i terräng och tar sig lätt fram där andra bilar kan ha det svårt. Denna starka sida hos Subaru Forester har funnits redan från starten och är därför något som kan åtnjutas även om man köper sin Subaru Forester begagnad. På begagnadmarknaden kan förresten den som letar lite hitta en riktigt bra Subaru Forester från 2010 eller till och med 2005. 

Många tips kring Subaru på nätet

För Subaru-älskaren finns det många tips att tillgå på nätet. Källor som kan ge god information om diverse reparationer, reservdelar och funktioner är till exempel:

  • Youtube – platsen där tusentals instruktionsfilmer från företag och privatpersoner samlats på en och samma sida.
  • Biltidningar – många biltidningar publicerar numera sina artiklar även på andra plattformar. Där kan bilägare dessutom ofta ta del av tester och förhandsvisningar av bilar. 
  • Blocket – att kolla in bilar på Blocket är ett nöje för många. På Blocket.se kan den intresserade jämföra olika bilar och därigenom få en bättre bild av bilmodellen. 
  • Subarus egen hemsida – ingen känner din bil så bra som dess tillverkare. På Subarus egen hemsida demonstreras Subaru Forester in i minsta detalj. Nyttigt för den som är intresserad av bilen. 

Dessa källor kan komma till stor nytta för den som till exempel ska byta hjullager, byta framljus, koppla ur airbag, eller vill läsa på om en sekundärluftpump eller motorvärmare. Nästintill allt kan den Subaru-frälste nosa upp kring sin bil med rätt sökning på internet.

Relaterade inlägg