Skolmördaren i Malmö döms till livstids fängelse

by grupptrycket

Det var i mars 2022 som en elev gick in på Latinskolan och mördade lärare i Malmö. Två kvinnliga lärare blev ihjälhuggna med en yxa. Det fick stor uppståndelse, inte bara i media utan även på internetforumet flashback. Många spekulerade i varför gärningsmannen mördade lärare i Malmö utan förvarning.

Mördade lärare i Malmö Flashback

Om du söker på mördade lärare i Malmö flashback får du upp en lång tråd som handlar om mordet. En stor del av tråden handlar om ifall mördaren ledd av psykisk ohälsa. Det har framkommit att han haft en stor fascination för liknande attentat och att allt var noga planerat.

Gärningsmannen döms till livstid

Efter rättegången dömdes gärningsmannen till livstids fängelse. Det är faktiskt första gången som en 18-åring döms till livstid i Sverige. Mördaren har erkänt att han planerade förloppet noga och att han valde offren slumpmässigt. Det framkom också att mördaren inte har en allvarlig psykisk störning.

Innan morden i mars hade gärningsmannen gått till attack med två knivar i skolan. Trots anmälningar satte man inte in några åtgärder. Det är också en fråga som kommer upp i debatten, Borde det inte ha gått att förhindra detta på något sätt?

Relaterade inlägg