Lydia Barth – sköt ihjäl pojkvännen under myskväll

by grupptrycket
GUN

Lydia Barth är en fyrabarnsmor som föddes i Norge 1986. Hon växte upp i Sverige under struliga förhållanden med trauman som ledde till psykiska besvär och flertalet diagnoser. 

Under en hemmakväll i juni 2021 sköt Lydia ihjäl sin pojkvän med ett hagelgevär, och avtjänar för närvarande ett 18-årigt fängelsestraff för mordet.

Snabbfakta om Lydia Barth

Fullständigt namn:Lydia Christina Barth
Ålder:36 år
Plats:Hinsebergs kvinnofängelse
Kan bli frikänd:I maj 2033 då hon har avtjänat ⅔ av sitt straff

Lydia Barth och mordet i Bålsta

En sommarkväll i juni 2021, skulle 36-åriga Lydia Barth och hennes pojkvän träffas i hans villa i Bålsta för att titta på fotboll. Båda hade skaffat barnvakt och såg fram emot en myskväll framför TV:n. De åt, drack och slappade vid poolen tills klockan var omkring halv elva på kvällen och paret hamnade i en häftig argumentation. Medan pojkvännen gick för att ta sig en öl marscherade Lydia, som tog jägarexamen 2017, rakt in i sovrummet där hon förvarade sina vapen.

Med ett Beretta hagelgevär i handen gick hon sedan efter pojkvännen som började filma henne med mobiltelefonen. Filmen, som varar i fyra minuter och tio sekunder, visar hur Lydia under en ordväxling höjer geväret och skjuter pojkvännen som senare avlider av skadorna. Lydia ringde genast räddningstjänsten och erkände vad hon hade gjort. Den 29 oktober dömdes Lydia Barth till 18 års fängelsestraff som hon ska avtjäna på Hinsebergs kvinnofängelse.

 Lydia är sedan tidigare diagnostiserad med:

  • ADHD
  • Borderline
  • PTSD

Relaterade inlägg