Kvinna skjuten Malmö Flashback

by grupptrycket

Den 19:e augusti 2022 blev en man skjuten till döds i köpcentret Emporia i Malmö. En förbipasserande kvinna utan anknytning till offret blev svårt skadad. Brottsoffret är sedan tidigare känd av polisen eftersom han är en profil i Malmös kriminella miljöer.

Hela händelsen är givetvis en traumatisk upplevelse för alla som var i närheten när gärningsmannen slog till. Många flydde i panik ut ur köpcentret eller gömde sig bland klädställningar och hyllor i butikerna.

Flashback kvinna skjuten Malmö

Medlemmarna i forumet Flashback är alltid snabba på bollen när det gäller händelser av den här typen och givetvis startades en tråd ganska omgående efter skotten. Där började man snabbt försöka resonera sig fram till vem som kunde vara gärningsmannen.

Vad polisen vid det laget visste och något som pressen även hade gick ut med, var att det gällde en 15-årig gärningsman. Han var inte från Malmö utan från Göteborgstrakten.

Eftersom vi lever i mobiltelefonernas tidevarv var de en av de aktiva i tråden som kunde dela en bild på gärningsmannen när han blev visiterad och bortförd i en polispiké. Där började diskussionerna snabbt handla om gärningsmannens ålder, eftersom en del tyckte att han såg äldre ut.

Tråden är nu flera månader efteråt fortfarande aktiv, bland annat diskuterar medlemmarna om brottsoffrets sällskap var i maskopi med mördaren.

Relaterade inlägg