Fira jul på Knistad Herrgård i Skövde

by grupptrycket
XMAS1

Knistad Herrgårds vision är att leverera Sveriges bästa service. De vill vidare skapa oförglömliga minnen för sina gäster och medarbetare. De beskriver miljön som magiskt vacker, lugn och stimulerande. Man kan besöka dem för en konferens, golfkurs eller för att ta jägarexamen. Det är dock också en fin plats för bröllop, dop eller andra typer av festligheter.

Snabba fakta om Knistad Herrgård:

ÄgareÄgare och VD är Dan Persson
AdressKnistad Herrgård, Knistad 1, 541 92 Skövde
BrunchHar funnits tidigare men nu erbjuds adventsfrukost
SteffoKänt för att Steffo Törnquist tillsammans med VD Dan Persson har ett jaktlag som skjuter vilt som serveras i restaurangen
BröllopBröllop kan skräddarsys av bröllopskoordinator

Herrgårdens meny

Du kan äta både frukost, lunch och middag på Knistad Herrgård. Alla måltider tillagas med yttersta vikt på kvalitet och speciellt runt jul finns många läckerheter att hitta på borden:

  • Frukosten består av allt som är brukligt samt nybakat bröd och nykokta marmelader. Det serveras lokalt producerade charkuterier, egenrostad müsli och ägg från lokala bönder. Du kan äta med utsikt över skog och mark eller välja att sitta framför brasan. Tider för frukost är vardagar kl 07.00-09.00 och helger kl 07.00 till 10.00.
  • Adventsfrukost. Nu i juliga tider serveras adventsfrukost. Förutom den vanliga frukosten så serveras under lördagar och söndagar i advent tomtegröt, skinkmacka, sill och lax. Serveras 07.00 till 10.00. Sedan rekommenderas att ta en promenad runt herrgårdens mysiga stigar.
  • Lunch lagas alltid från grunden med lokala råvaror. Alla vardagar från och med 21 november serveras ett litet julbord till lunch. Då kan man smygstarta julen med en buffé av det bästa från julbordet. Serveras måndag till fredag kl 11.00 till 14.00. De rekommenderar att man bokar för att garanteras plats.
  • De beskriver sin á la carte meny som en middag skapad med passion för mat, lokala råvaror och nyfikenhet. Man kan välja mellan en traditionell trerätters eller en sharing-middag med sitt sällskap. Menyn uppdateras beroende på råvarutillgång och säsong.
  • Barmeny finns också för att kunna ta en drink innan maten. Drinkarna har namn som Skogshet, Nordig Season, Herrgårdslyx och Kaffe-knäck.

Julfirande med julmarknad, julotta och julbord

På Knistad Herrgård har de en återkommande julmarknad med lokala och nationella utställare med hantverk, godsaker och julpynt till salu. Vill du maximera din julupplevelse ännu mer kan du fira själva julen på herrgården. De utlovar att sköta julstöket medan du själv kan njuta av julstämningen i den lantliga julatmosfären. 

Firandet börjar när du anländer den 23:e. Då får du julfika när du anländer. Du kan dricka glögg och äta julgodis medan du bekantar dig med herrgården. På kvällen serveras trerätters middag. På själva julafton serveras julfrukost. På förmiddagen kan du sedan promenera eller delta i julaktiviteter som att dansa runt granen. Till lunch serveras ett stort klassiskt julbord med traditionella julrätter av lokala råvaror men även vilt som de själva har skjutit. På eftermiddagen visas Kalle Ankas jul och det serveras glögg. Julafton avslutas med en kvällsbuffé.

Juldagen kan man starta med att åka på julotta. Då blir man körd till en närliggande kyrka. Det går förstås bra att skippa kyrkan och ta sovmorgon också. Efter lunch i herrgården tar man en vinterpromenad till Soldattorpet. Där serveras en värmande drink. Under eftermiddagen tar man det lugnt tillsammans. Fika finns framdukat ända fram till middagen som återigen är en trerätters. 

Efter middagen serveras kaffe och julgodis i salongen på andra våningen. Varje eftermiddag är deras vedeldade badtunnor samt bastu varma för bad under bar himmel. Hemfärd sker på annandag jul.

gården har några hundra års erfarenhet av trivsel, med underbara

Relaterade inlägg