Fredrik von der Esch, drottning Silvias gudson

by grupptrycket
LAWYER1

De senaste åren har tidskrifterna och journalisterna som bevakar den svenska kändiseliten fått ett nytt namn på tungan. Det rör sig om adelsmannen Fredrik von der Esch tillika jurist. Anledningen till att advokat Fredrik von der Esch blivit så uppmärksammad är att Fredrik von der Eschs flickvän sedan många år är den kända skådespelerskan Cissi Fors, numera Cecilia von der Esch. 

Snabba fakta om Fredrik von der Esch:

Vem?Adlig jurist, gift med svenska skådespelerskan Cecilia Forss
Varför?Make till Cecilia von der Esch, “Sindy” i ICAs berömda reklaminslag
Ålder?Född 1979. Fredrik von der Esch ålder är alltså just nu 43 år.
Yrke?Advokat

Yrkesmannen Fredrik von der Esch

Fredrik von der Esch är alltså utbildad inom juridik, och har valt att specialisera sig inom affärsjuridik. Fredrik von der Esch arbetade tidigare för anrika Vinge advokatbyrå men verkar numera vara verksam i egen rörelse. 

Under åren på Vinge var han kollega till en annan person med anknytning till den svenska kungafamiljen, nämligen prinsessan Madeleines dåvarande pojkvän Jonas Bergström. Till skillnad från Fredrik von der Esch är Jonas Bergström kvar som delägare vid advokatbyrån Vinge.

Som affärsjurist arbetar man ofta med komplicerade affärer inom företagsvärlden. Det kan handla om allt mellan uppköp och förvärv, till rekonstruktioner och ansökningar om patent. Exakt inom vilket område Fredrik von der Esch specialiteter och yrkeskunnande ligger har vi inte kunnat reda ut. Klart är dock att han med största sannolikhet är mycket kompetent. Du kommer inte till advokatbyrå Vinge om du inte har de rätta förutsättningarna.

Adelsmannen Fredrik von der Esch

Fredrik von der Esch kommer från en av Sveriges mest inflytelserika familjer, som har nära kopplingar till den svenska kungafamiljen. Precis som efternamnet antyder, är Fredrik från en adelsfamilj. Fredriks gudmor är ingen mindre än drottning Silvia.

Men att vara en adelsman innebär inte att man inte måste anstränga sig för att ha en egen karriär och för att uppnå egna resultat. Som vi nämnde tidigare är Fredrik utbildad jurist. En juristutbildning handlar om många år på högskola eller universitet, med efterföljande tid som biträde i bland annat tingsrätten. Det är med andra ord en lång och krävande utbildning att välja.

Fredrik von der Esch står skriven på en exklusiv adress på Strandvägen i Stockholm. Enligt uppgifter rör det sig om en mindre hyresrätt, men området är främst känt för praktfulla sekelskiftesvåningar. Fredrik von der Esch tycks också ha ett stort bilintresse då han står registrerad som ägare av tiotalet bilar.

Familjemannen Fredrik von der Esch

Fredrik von der Esch var tidigare tillsammans med  Caroline Winberg.  Före det hann Fredrik von der Esch  även med en romans med Amanda Widell mer känd med efternamnet Schulman. Numera är Fredrik von der Esch gift med Cecilia Forss, skådespelerskan som är mest känd som Sindy i ICA-reklamen.

Cecilia Forss, numera Cecilia von der Esch, har dock spelat i en rad andra roller, och har fått mycket uppmärksamhet och beröm för sitt breda skådespeleri de senaste åren. Framförallt är hon duktig på att tolka svåra och lite inbundna karaktärer. Fredrik von der Esch syns ofta på bilder med sin kända fru.

Till familjen hör givetvis också Fredrik von der Esch föräldrar. Fredrik von der Esch har även bror, som precis som hans fru Cecilia, är verksam som skådespelare. Det verkar utan tvivel som att Fredrik von der Esch trivs att omge sig med skådespelare och teaterfolk.

Fredrik von der Esch på hitta och på andra webbplatser

Söker man på Fredrik von der Esch på hitta.se så får man fram informationen om hans boende på Strandvägen. Så värst mycket mer finns inte att hämta där, och kanske är det som det skall vara, alla har ju rätt till ett privatliv, även de som av media betraktas som kändisar. Sverige hör nog redan till ett av de länder som har flest öppna register med fakta om sina invånare.

Inte heller på Wikipedia, hittar vi något om Fredrik von der Esch. Esch må vara känd, men stor del i hans kändisskap ligger nog i det faktum att han är gift med skådespelerskan Cecilia von der Esch. Fredrik von der Esch själv kommer från en välkänd och inflytelserik familj, men han har inte gjort några stora avtryck i kändissverige själv.

Vi hoppas att Fredrik von der Esch och hans familj får många goda och år framöver tillsammans. 

Viktigt om Fredrik von der Esch

  • Silvia var hans gudmor
  • Han är jurist 
  • Gift med skådespelerskan Cecilia von der Esch
  • Bor på Strandvägen i Stockholm

Relaterade inlägg